Резултати от анкетата сред курсистите по английски език в Кабината

Моля споделете вашето мнение за конкретен преподавател или обучението като цяло. (анкетата бе проведена в периода март-април 2010г.) Екипът на Кабината благодари на всички свои клиенти които изказаха мнения и препоръки. Изпратените текстове са публикувани без редакция.

super


Тичър Нуши -6,00


Добри впечатления имам от учителите Маргарита и Мариела.


Fast Start е за начинаещи, а не се превеждат текстовете. Дават се някакви си нови думи, а би трябвало всички да са нови. Или може би трябва да си ги си знаем просто?


vsi4ki sa super


Очарована съм от teasher_Tsveti и teasher_Veselina.


Доволна съм ,от всички преподаватели те са много мили ,но просто групите са големи и не стига времето за обучение.


Преди да започна моето ниво Pre-Intermediate, с цел един добър преговор и по-структурирани познания, преминах петте нива на Fast Start. Така успях да добия представа от преподаването във FS (1-5) и Pre-Intermediate, както и Speaking English SEE и SE. Всички преподаватели са чудесни, опитни, търпеливи и ведри. Изключително приятно впечатление ми прави Цвети. Невероятна е! Разбира се, с това не бих желала да омаловажавам качествената професионална работа на останалите: Юлия, Йоана, Веселина, Ирина… Поздравявам целия екип! Щастлива съм, че ви открих.


Лично на мен, освен вечерните курсове, часовете от 12.00 часа ми бяха много удобни, но дори и да остане така – няма проблем, като цяло съм доволен! Относно преподавателите мисля, че всички са страхотни и дават всичко от себе си за това, което правят! Съжалявам, че Юлия води само първо ниво, защото иначе шях да влизам най-вече в нейните часове, но за съжаление първо ниво го минах!


Не ми остава време за курса и почти не влизам в кабината.


доволна съм от обучението,много съм доволна от преродавател-Цвети,много добре поднася материала


Имам впечатления от преподаването на teacher Юлия и teacher Нуша. Страхотни са и двете- търпеливи, подкрепящи!


nqmam mnenie o6te , za pryv pyt mi e da karam kurs onlain.


TANKS,to all teachers.


Посещавам предимно следобедните часове на Цвети и много ми допадат методите, нейният личен стил и търпение в работата.


Mnogo material se vzema na vednag,tribva pove4e upragnenia.Ina4e obu4enieto mi haresva,dovolna sam.


Obuchenieto mi haresva mnogo. Prepodavatelite sa mnogo vnimatelni .Sistemata spored men e mnogo dobra.


До сега съм посещавала Fast Start 5 при teacher_Ioana, Pre-Intermediate при teacher_Irina, разговорния при teacher_jerry и сега Intermediate при teacher_Tsvety. Преподавателите са страхотни и съзават обстановка, в която се учи и запомня страшно лесно – без напрежение, без чувство за умора или досада. Въобще впечатленията ми от Кабината и нейните преподаватели са страхотни, никога не съм напредвала толкова бързо на предишните курсове по английски, които съм посещавала в разни школи. Благодаря ви, че ви има 🙂


Много съм доволна от Цвети. Изключително търпелива,бързо реагираща в ситуации. Изчерпателна при корекции и упражнения!


не са достатъчни вечерните часове за тази програма,малко са упражненията за всяко едно от нивата.Трябва да има дневни часове за всичките нива.


събота и неделя няма преговор на fast start 5


Тъй като съм начинаеща имам малко впечатления.Очарована съм от доброто и коректно отношение на преподавателките във вечерните класове до 3-то ниво.


Sneja I angli4ankite sa perfectni!Vsyshtnost az poseshatvam samo tehnite 4asove , taka 4e za drugite nqmam vpe4atleniq .


Доволна съм от всички преподаватели и от обучението в Кабината.


Обучението като цяло ми допада, само дето бих искала и другите учители да разсъждават и водят часовете си повече като teacher Tzvety- както казва тя трябват повече въпроси с опит да говорим ние самите, не само да правим упражненията. Бих искала, другите преподаватели да посетят един нейн час и да видят как го прави тя. Иначе съм доволна от почти всички.Също така много важно е при нея че изчаква учениците, някои са със забавена Интернет връзка, както аз. Влизам от чужбина и връзката ми по-хубава от тази не може да стане за съжаление. Харесва ми че се съобразява с това.


Аз съм изключително доволна от всички преподаватели на които съм попадала до сега – компетентни са, много са мили и отзивчиви и изключително търпеливи да ни слушат глупостите, които говорим понякога. Да са живи и здрави!


Уважаеми колеги, смея да ви наричам така, тъй като се занимавам с издаване на компютърна литература за начинаещи и напреднали т.е. с индиректно обучение. Чудесно е създаването на този сайт! Поздравления! Но за съжаление имам една забележка и се надявам тя да бъде чута, защото според мен курсовете в началното ниво са най-важни. Нали все пак там се поставя основата?! Според мен недопустимо е застъпване на нива – в момента това се получава с ниво 4 и 5. По-голяма част от посещаващите 5 ниво, след приключването му се прехвърлят в 4 -то. Обаче с 30 мин закъснение. Моля ви преразпределете и разделете 3, 4 и 5 ниво. Добре е да има курсове следобяд. Така няма да има повече хора вечер, както се случва в някои нива. Понякога се получава, че при по-кратки упражнения, не всички успяват да направят и по едно изречение! Естествено, че когато курсистите са доволни, те ще споделят своите впечатления с познати – и ето ви безплатна реклама. Поне това ви казвам от собствен опит. Желая ви успех!


Kato zialo vi pozdraviavam za hubavata idea, mnogo sam dovolna.Spestiava vreme(koeto e mnogo vajno v nastoiashtiat jivot), dava znania, kara te da uchish i dava vazmojnost da se izpolzuva ezika. Az niamah kontact sas vsichki uchiteli i ne moga da dam mnenie, koeto da e savsem tochno. Bih iskala da spomena imeto na Veselina Stoianova.Az vleznah incidentno na nein urok i imah mnogo vaprosi i tia se postara da mi otgovori izcherpatelno, isprati mi dopalnitelno material za da rabotia i mislia che tova e edin dobar uchitel.Tova che ima obratna vrazka, uchitel-student i student -uchitel za men e mnogo vajna.Blagodaria.


Много добро. За мен лично е много полезно. Всички преподаватели са на много добро ниво.


16 основни правила на бизнес етикета за професионалисти

Професионалните ситуации често биха могли да бъдат смущаващи и да накарат немалко хора да се чувстват неловко – напр. в ситуация, за която не зноят, че бизнес етикетът се различава от стандартния обществен етикет.

В книгата си „The Essentials Of Business Etiquette“ (основи на бизнес етикета) Barbara Pachter обяснява специфичните правила, които се нуждаем да разбираме за да се представяме добре в професионални ситуации.

Най-важните съвети от книгата за това как да се запознаваме, обличаме и храним в ресторант по време на делови ситуации, са следните:

1. Винаги ставайте, когато ви представят на друг човек.

Съвет на деня: 16 основни правила на етикета за професионалисти: 1. Винаги ставайте, когато ви представят на друг…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Петък, 10 октомври 2014 г.

 

2. Винаги казвайте пълното си име при представяне по делови повод.

Може да съкратите името си, ако е дълго или трудно за произнасяне.

Съвет на деня: 16 основни правила на етикета за професионалисти: 2. Винаги казвайте пълното си име при представяне по…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Понеделник, 13 октомври 2014 г.

 

3. Винаги инициирайте ръкостискането, ако сте по-висшестоящ, независимо от пола и възрастта.

Ако по-висшестоящият пропусне, по-ниско стоящият в йерархията трябва да подаде ръка.

Съвет на деня: 16 основни правила на етикета за професионалисти: 3. Винаги инициирайте ръкостискането, ако сте…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Вторник, 14 октомври 2014 г.

 

4. Обличайте се подходящо.

Облеклото, важна част от невербалната комуникация, може да подобри професионалната репутация на един човек или да подкопае доверието в него.

Винаги проверявайте какъв е dress code-а за дадено събитие преди да го посетите.

Съвет на деня: 16 основни правила на етикета за професионалисти: 4. Обличайте се подходящо.Облеклото, важна част от…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Сряда, 15 октомври 2014 г.

 

5. Винаги казвайте „благодаря“ един или два пъти по време на разговор.

Необходимо е да го казваме не повече от 1 или 2 пъти по време на разговор. В противен случай ще разводним ефекта от тази дума и рискуваме да изглеждаме безпомощни и изпаднали в нужда.

Съвет на деня: 16 основни правила на етикета за професионалисти: 5. Винаги казвайте "благодаря" не повече от 1 или 2…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Четвъртък, 16 октомври 2014 г.

 

6. Изпращайте отделни благодарствени писма до всеки за когото се отнася, а не едно общо.

Необходимо е благодарственото писмо да бъде изпратено в рамките на 24 ч. след събитието. Хартиеното писмо може да се забави с дни, за разлика от електронното.

Съвет на деня: 16 основни правила на етикета за професионалисти: 6. Изпращайте отделни благодарствени писма до всеки,…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Петък, 17 октомври 2014 г.

 

7. При делова среща никога не изтегляйте стола за някой, за да седне.

Приемливо е да отворите вратата за госта ви, но не и да изтегляте стола му, независимо от пола. В бизнес ситуациите не важи правилото от неделовия етикет.

Съвет на деня: 16 основни правила на етикета за професионалисти: 7. При делова среща никога не изтегляйте стола за…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Понеделник, 20 октомври 2014 г.

 

8. Не кръстосвайте краката си по време на делова среща.

И мъжете, и жените го правят, но в делова ситуация би могло да бъде разсейващо и със сексуален елемент.

Съвет на деня: 16 основни правила на етикета за професионалисти: 8. Не кръстосвайте краката си по време на делова…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Вторник, 21 октомври 2014 г.

 

9. Сочете със събрани пръсти.

Посочвайте с длан и със събрани пръсти. Използването на показалеца за целта се приема за агресивно.

Съвет на деня: 16 основни правила на етикета за професионалисти: 9. Сочете със събрани пръсти.Посочвайте с длан и със…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Сряда, 22 октомври 2014 г.

 

10. Винаги разчупвайте хляба с ръце.

По време на делови обяд не използвайте ножа, за да режете хляба си. Разделете с ръце наполовина малката питка и отчупвайте по едно парченце на хапка, което намазвате с масло преди да го изядете.

Съвет на деня: 16 основни правила на етикета за професионалисти: 10. Винаги разчупвайте хляба с ръце.По време на…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Четвъртък, 23 октомври 2014 г.

 

11. Не поръчвайте нищо твърде скъпо по време на делови обяд.

Ще изглежда, че демонстрирате предимство пред събеседника ви, ако си поръчвате твърде скъпо ястие.

Съвет на деня: 16 основни правила на етикета за професионалисти: 11. Не поръчвайте нищо твърде скъпо по време на…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Петък, 24 октомври 2014 г.

 

12. Не премествайте и не подреждайте съдовете ви на масата.

Вие не сте сервитьор. Оставете съответния персонал да си свърши работата. Събеседникът ви би могъл да се почувства пресиран да приключва, ако все още не е свършил с храненето си.

Съвет на деня: 16 основни правила на етикета за професионалисти: 12. Не премествайте и не подреждайте съдовете ви на…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Понеделник, 27 октомври 2014 г.

 

13. Поддържайте избора си балансиран с този на госта ви по време на делови обяд.

Това означава, че ако гостът ви поръча предястие или десерт, е необходимо да последвате избора му.

Съвет на деня: 16 основни правила на етикета за професионалисти: 13. Поддържайте избора си балансиран с този на госта…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Вторник, 28 октомври 2014 г.

 

14. Никога не искайте храната да бъде опакована за вкъщи след делови обяд.

Приемливо е след семеен обяд, не и след делови.

Съвет на деня: 16 основни правила на етикета за професионалисти: 14. Никога не искайте храната да бъде опакована за…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Сряда, 29 октомври 2014 г.

 

15. Знайте кои съдове и прибори за какво служат и какво е подреждането им на масата.

Подреждане на съдовете и приборите: http://on.fb.me/1sLGrN0; http://on.fb.me/1rHKZ54; http://on.fb.me/1uytRAL.

Съвет на деня: 16 основни правила на етикета за професионалисти: 15. Знайте кои съдове и прибори за какво служат и…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Четвъртък, 30 октомври 2014 г.

 

16. Домакинът винаги плаща цялата сметка по време на делови обяд.

Домакин е този, който е отправил поканата и съответно той заплаща сметката, независимо от пола. Ако мъжът настоява да плати сметката по време на делови обяд, въпреки че жената е домакин, тя може да каже, че средствата са на фирмата, не нейни, или да помоли партньора си за извинение и да отиде да плати сметката.

Ако въпреки всичко мъжът настоява да плати, избегнете разгорещен спор и го оставете да направи това.

Съвет на деня: 16 основни правила на етикета за професионалисти: 16. Домакинът винаги плаща цялата сметка по време на…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Петък, 31 октомври 2014 г.

 

Източник: Business Insider Malaysia

Испански език с музика

В онлайн курса ни по испански език добавихме тестове, разработени на основата текстове на песни от световно известни испаноговорящи изпълнители – Хулио Иглесиас, Шакира, Ману Чао и мн. др.

Видеоклиповете и инструментът за попълване на празни полета в текста на песента предоставят възможност за подобряване на езиковите способности, вкл. за свободно изразяване на испански.

Застъпени са всички нива – за начинаещи и за напреднали.

От средата на годината “Кабината” предлага изцяло разговорни часове по испански език, водени от преподаватели, за които е майчин.

Новите правила на бизнес етикета

Съвременният делови етикет – в началото на ХХІ в. и „подводните камъни“ в общуването в офиса са сред основните теми на книгата „301 Smart Answers to Tough Business Etiquette Questions„, написана от кариерния консултант Вики Оливър (Vicky Oliver).

Авторът разглежда както проблеми на междуличностното общуване в работата, така и промените, настъпили вследствие развитието на информационните технологии.

Сред основните съвети на автора, засягащи промените в бизнес етикета, са:

1. Почукайте преди за навлезете в близост до нечие работно място

Съвет на деня: Новите правила на бизнес етикета:1. Почукайте преди да навлезете в близост до нечие работно…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Петък, 26 септември 2014 г.

2. Обадете или изпратете email преди да пристигнете

Съвет на деня: Новите правила на бизнес етикета:2. Обадете се или изпратете email преди да пристигнетеПреди да се…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Понеделник, 29 септември 2014 г.

3. Не оставяйте гласова поща, когато знаете, че човекът не отговаря

Съвет на деня: Новите правила на бизнес етикета:3. Не оставяйте гласова поща, когато знаете, че човекът не…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Вторник, 30 септември 2014 г.

4. Не изпращайте email-и със задачи през уикенда, ако сте шефът

Съвет на деня: Новите правила на бизнес етикета:4. Не изпращайте email-и със задачи през уикенда, ако сте…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Сряда, 1 октомври 2014 г.

5. Ако получите email от шефа през уикенда, може да му отговорите в понеделник

Съвет на деня: Новите правила на бизнес етикета:5. Ако получите email от шефа през уикенда, може да му отговорите в…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Четвъртък, 2 октомври 2014 г.

6. Не носете слушалки в асансьор или коридор

Съвет на деня: Новите правила на бизнес етикета:6. Не носете слушалки в асансьор или коридорНосенето на слушалки е…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Петък, 3 октомври 2014 г.

7. Не проверявайте е-пощата си във фоайе или асансьор

Съвет на деня: Новите правила на бизнес етикета:7. Не проверявайте е-пощата си във фоайе или асансьорЕфектът е като…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Понеделник, 6 октомври 2014 г.

8. Не се докосвайте до храната на колегите ви в офис хладилника

Съвет на деня: Новите правила на бизнес етикета:8. Не се докосвайте до храната на колегите ви в офис…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Вторник, 7 октомври 2014 г.

9. Обличайте се една идея по-добре от неформалното офис облекло

Съвет на деня: Новите правила на бизнес етикета:9. Обличайте се една идея по-добре от неформалното офис облеклоМарк…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Сряда, 8 октомври 2014 г.

10. Използвайте хумор за измъкване от гафове

Съвет на деня: Новите правила на бизнес етикета:10. Използвайте хумор за измъкване от гафовеСлучвало ли се е да…

Публикувахте от Онлайн курс по бизнес етикет с Милена Хлебарова в Четвъртък, 9 октомври 2014 г.

Английски поговорки: Have Old Head on Young Shoulders

Have Old Head on Young Shoulders

Възрастна глава върху млади рамене.

Много умен / сериозен за възрастта си.

Have [hæv]:

  • Имам, притежавам, държа.
  • С допълнение от глаголно същ. -превежда се със съответния гл.

Old [ould] – стар, възрастен.

Head [hed] – глава, прен. човек, глава.

Young [jʌŋ] – млад, малък, младежки, незрял, неопитен, нов, пресен, скорошен, неотдавнашен.

Shoulder [‘ʃouldə]:

  • Рамо, плешка.
  • рl. Гръб (и прен.).

Screenshot-ове от системата за онлайн обучение на www.Кabinata.bg

Публикувахте от Кabinata.bg в Четвъртък, 10 май 2012 г.

Английски поговорки: Burn the Candle at Both Ends

Burn the Candle at Both Ends

Работя от зори до късна нощ, прекалявам.

Изгори свещта от двата края.

Burn [bə:п] – горя, изгарям, загарям, обгарям, опърлям, прегарям (и ядене).

Candle [‘kændl] – свещ.

Both [bouθ] – двамата, и двете, и единият, и другият.

End [end] – край, завършек, привършване, изчерпване.

Screenshot-ове от системата за онлайн обучение на www.Кabinata.bg

Публикувахте от Кabinata.bg в Четвъртък, 10 май 2012 г.

Английски поговорки: The Buck Stops Here

The Buck Stops Here

It means final decision or total responsibility for an action.

Отговорността не може повече да бъде прехвърляна.

Buck [bʌk]:

  • Мъжки елен, самец, мъжкото на антилопа / заек / козел и пр.
  • прен. ост. конте. Франт.
  • Кошница за ловене на змиорки.
  • . Магаре (за рязане на дърва).
  • Коза (гимнастически уред)
  • sl. Покер предмет, поставян пред играч, чийто ред е да раздава картите, знак за припомняне.
  • Разговор.
  • Хвалби, самохвалство.
  • ам. Долар.
  • sl. Мъжки.
  • Най-низш по ранг в дадена военна категория.
  • Подскачам вертикално, за да изхвърля ездача си (за кон).
  • ам. разг. Опъвам се, запъвам се, отказвам.
  • Хваля се, перча се, говоря на едро.
  • ам. Съвсем.

Stop [stɔp]:

  • Спирам.
  • Преставам да (с ger).
  • Спиране, край.

Here [hiə] – тук.

Screenshot-ове от системата за онлайн обучение на www.Кabinata.bg

Публикувахте от Кabinata.bg в Четвъртък, 10 май 2012 г.

Английски поговорки: All’s Fish that Comes the Net

All’s Fish that Comes the Net

Всичко, уловено в мрежата е риба.

Той извлича полза от всичко.

All [ɔ:l]:

  • Целият, всичкият.
  • Всеки, всички, всякакъв.
  • Всички.

Fish [fiʃ] – риба.

That [ðæt] – този, онзи.

Come [kAm]:

  • Идвам, дохождам, появявам се, пристигам.
  • Явявам се, намирам се, срещам се.

Net [net]:

  • Мрежа.
  • Рибарска мрежа, серкме.

Screenshot-ове от системата за онлайн обучение на www.Кabinata.bg

Публикувахте от Кabinata.bg в Четвъртък, 10 май 2012 г.

Английски поговорки: Cut your Coat According to your Cloth

Cut your Coat According to your Cloth

Простирам се според чергата си.

Живей според възможностите си.

Cut [kʌt] – режа, срязвам, разрязвам, прерязвам, отрязвам, порязвам, сека.

Coat [kout] – връхна дреха, палто.

According (to) [ə’kɔ:diŋ] – според, съгласно, по, в съгласие с, съобразно с.

Cloth [kloO] – плат, тъкан, платно, вълнен плат, сукно.

Screenshot-ове от системата за онлайн обучение на www.Кabinata.bg

Публикувахте от Кabinata.bg в Четвъртък, 10 май 2012 г.

Английски поговорки: As you Make your Bed so Must you Lie on it

As you Make your Bed so Must you Lie on it

Необходимо е да понасяме последствията от собствените си действия.

Make [meik]:

  • Правя, изработвам, произвеждам, построявам, изграждам, фабрикувам, създавам, съчинявам, написвам, съставям (документ).
  • Правя, причинявам, предизвиквам, създавам.
  • Оправям (и легло), нареждам, приготовлявам, приготвям, стъкмявам.

Bed [bed] – легло.

Must [məst] – трябва.

Lie [lai]:

  • Лежа.
  • Лъжа, измама.
  • Лъжа.

Screenshot-ове от системата за онлайн обучение на www.Кabinata.bg

Публикувахте от Кabinata.bg в Четвъртък, 10 май 2012 г.

Английски поговорки: You can’t Have your Cake and Eat it

You can’t Have your Cake and Eat it

Не може и вълкът да е сит, и агнето да е цяло.

Не е възможно да изядеш кейка си и да го имаш.

Необходимо е да избираме между две неща, които не е възможно да получим едновременно.

Have [hæv]:

  • Имам, притежавам, държа.
  • Получавам, придобивам.

Your [jɔ:] – твой, ваш.

Cake [keik] – кейк, торта.

Eat [i:t] – ям, храня се.

Screenshot-ове от системата за онлайн обучение на www.Кabinata.bg

Публикувахте от Кabinata.bg в Четвъртък, 10 май 2012 г.

Английски поговорки: Truth is Stranger than Fiction

Truth is Stranger than Fiction

Действителният живот би могъл да бъде по-невероятен от въображаемото.

 

Than [ðæn] – отколкото.

Truth [tru:θ] – истина.

Strange [streindʒ] – странен, чуден, особен, необичаен, неочакван, необясним

Fiction [‘fikʃən]:

  • Измислица, фикция, плод на въображението.
  • Белетристика, художествена проза.

Screenshot-ове от системата за онлайн обучение на www.Кabinata.bg

Публикувахте от Кabinata.bg в Четвъртък, 10 май 2012 г.

Английски поговорки: One Swallow doesn’t Make a Summer

One Swallow doesn’t Make a Summer

Една птичка пролет не прави.

Един успех не гарантира пълен успех.

 

One [wʌn]:

  • Един, първи.
  • Един, някой.
  • Числото едно, единица.

Swallow [‘swɔlou]:

  • Гълтам, глътвам, преглъщам, поглъщам.
  • Глътка.
  • анат. Гърло.
  • Лястовица.

Doesn’t – съкр. от does not – не.

Make [meik]:

  • Правя, изработвам, произвеждам, построявам, изграждам, фабрикувам, създавам.
  • образувам, формирам, развивам.
  • Образува фразеологичен гл. със значението на съответното същ. и прил. (със същ. или прил).

Summer [‘sʌmə] – лято.

Screenshot-ове от системата за онлайн обучение на www.Кabinata.bg

Публикувахте от Кabinata.bg в Четвъртък, 10 май 2012 г.

Английски поговорки: Go from the Sublime to the Ridiculous

Go from the Sublime to the Ridiculous

Изпадане от особено добра ситуация в друга, напълно противоположна.

Go [gou]:

  • Отивам, ходя.
  • Вървя, ходя, минавам.
  • Движа се, вървя, в движение съм, работя, в действие съм (за механизъм).
  • Вървя, минавам, напредвам, развивам се, (пре) успявам.
  • Отивам си, вървя си, тръгвам, (за) почвам.

From [frɔm] – от, из.

Sublime [sə’blaim]:

  • Благороден, издигнат, възвишен.
  • Грандиозен, величествен, поразителен, несравним.
  • Сюблимен, върховен, краен.
  • поет. Горд, надменен, високомерен.
  • Чист, пречистен, висококачествен.

Ridiculous [ri’dikjuləs] – смешен, за смях, нелеп, абсурден.

Screenshot-ове от системата за онлайн обучение на www.Кabinata.bg

Публикувахте от Кabinata.bg в Четвъртък, 10 май 2012 г.